2020. okt 14.

Szellemlakásból, panorámás, elegáns Airbnb lakás

írta: rebuild.hu
Szellemlakásból, panorámás, elegáns Airbnb lakás

Elhagyatott szellemlakásból loft hangulatú, panorámás lakást varázsolt a REBUILD csapata!

06.jpeg

05.jpeg

pausz-interior-white.png

A lepusztult, erősen felújításra szoruló, több éve lakatlan, Irányi utcai lakás teljeskörű átalakítására, felújítására és lakberendezésére kérte fel a tulajdonos PAUSZ Niki lakberendezőt és PAUSZ Dániel építészmérnököt.

A megrendelő, a lelkes tervezők és a kivitelezői gárda már több belvárosi lakás átalakításán dolgozott együtt, így korábban kialakult a kellő összhang, és a tervezők szabad kezet kaptak a projekt során.

Az ügyfél befektetésként vásárolta az ingatlant, amelyben egy különleges Airbnb szállást szeretett volna kialakítani. Ehhez a koncepcióhoz igazodva kellett újraalkotni a kiváló alapokkal rendelkező, de rossz állapotú régi polgári lakást, hogy az alkalmas legyen négy személy befogadására, de a rövid távú lakáskiadás esetleges megszűnésével könnyedén ki lehessen adni hosszú távra is. Ezeknek a szempontoknak és a lakás adottságainak figyelembevételével a több évig lakatlan, 88m2-es ingatlanban két hálószobát, nappalit és étkezőt, illetve két külön fürdőt és két külön WC-t alakítottak ki. A tervezők letisztult, modern, tágas lakóegységek megformálására törekedtek, melyben a tér és funkció harmóniája uralkodik.

A végső enteriőrt a loft stílus hatja át, amit a szellős terek és a bontott téglafal hangsúlyoz ki. Utóbbi nyers, indusztriális jellege határozott karaktert ad a lakásnak, mégsem dominál. Az összhatás kiemeli a lakást a budapesti Airbnb kínálatból, a turistákat pedig önmagukban a fotók is meggyőzik arról, hogy ez lesz a tökéletes szállás a magyar fővárosban eltöltött napjaikon. Egy olyan hely, ahová egy fárasztó, városnéző nap után boldogan tér vissza a vendég megpihenni. A lakást a minőségi alapanyagokon felül olyan egyedi részletek emelik ki a versenytársak közül, mint a gondosan kiválasztott művészeti alkotások, illetve a Dunára néző, egyedi faszerkezetű erkély és panorámaterasz.

A látványos belsőépítészeti megoldások és berendezési tárgyak mellett az átgondolt részleteknek köszönhetően nemcsak megszemlélni kellemes a lakást, de rövidebb-hosszabb ideig benne tartózkodni is. A Váci utcától és a fontosabb turistalátványosságoktól mindössze karnyújtásnyira található ingatlanban a jól felszerelt konyha, a kiemelkedő minőségű és megjelenésű fürdő, illetve WC kialakításával, és a lakás hívogató atmoszférájával sikerült elérni, hogy Budapest mellett a szállás is egy életreszóló emlék legyen a vendégeknek, és minden alkalommal, amikor visszatérnek ebbe a csodálatos városba, ezt az apartmant válasszák szálláshelyül újra és újra.

Mindezek megvalósításához szükség volt a szakmailag felkészült és összeszokott kivitelező csapatra, amely nagy hangsúlyt fektet a minőségre és a profizmusra. Ennek köszönhetően a burkolatok, szaniterek, beépített gépek és az eszközök területén precíz és átgondolt megoldások szolgálják az ott megszálló vendégek vagy lakók kényelmét és elégedettségét. A végeredmény egy egyedi hangulatvilágú miliő lett, vonzó és letisztult terekkel, amely egyszerre otthonos és praktikus, miközben a romos állapotban lévő ingatlan teljes újjászületésen esett át.

A képek magukért beszélnek, de a tervezők és a kivitelezők munkájának eredményességét legjobban a lakásra érkező foglalások sokasága és a kedves, elégedett vendégértékelések bizonyítják.

web_11.jpg

web_10.jpg

web_09.jpg

web_12.jpg

web_07.jpg

web_06.jpg

web_02.jpg

web_04.jpg

A Rebuild Group Kft. tevékenységi köre igen széles, aminek csak egy szeletét adja a kiadásra szánt ingatlanok felújítása és a lakberendezés. Emellett 3D látványtervezéssel, építészeti tervezéssel, illetve építési műszaki ellenőrzéssel is foglalkoznak. Munkájuk során elsődleges céljuk az időtálló megoldások és személyre szabott terek létrehozása a letisztultság, egyensúly, összhang elveit figyelembe véve. A szolgáltatások teljes listája és referenciamunkáik a rebuild.hu weboldalán érhetőek el.

Szólj hozzá

építészet tervezés lakberendezés lakásfelújítás belsőépítészet generálkivitelezés rebuild pauszinterior pauszarchitecture